Μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας του «Joker 2», διέρρευσαν περισσότερα στοιχεία για την πλοκή της πολυαναμενόμενης ταινίας.

Βάσει πληροφοριών του «The Wrap», το «Joker: Folie à Deux» θα διαδραματίζεται σε μεγάλο βαθμό εντός του Arkham Asylum, όπου και βρίσκεται έγκλειστος ο Άρθουρ Φλεκ του Χοακίν Φίνιξ, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται πώς θα εξελιχθεί η ιστορία μέσα στο δημοφιλές ψυχιατρικό ίδρυμα. Παράλληλα, αυξάνονται οι φήμες σχετικά με την μεταμόρφωση της Lady Gaga σε Χάρλεϊ Κουίν για το νέο φιλμ.

Η δεύτερη ταινία για τον Joker, με τίτλο «Joker: Folie à Deux», το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: «Joker: Τρέλα για Δύο» θα είναι κατά βάση ένα μιούζικαλ σε σκηνοθεσία και σενάριο Τοντ Φίλιπς. Το γαλλικό Folie à Deux έχει να κάνει σε μια ορολογία που περιγράφει μία ψυχική διαταραχή που επηρεάζει δύο ή περισσότερα άτομα.

Η DC Films και η Warner Bros. συμφώνησαν να δώσουν πολλά εκατομμύρια προκειμένου να εξασφαλίσουν την εμφάνιση του Φίνιξ στο νέο «Joker», μιας και ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, θα λάβει αμοιβή ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι συζητήσεις για την πραγματοποίηση του «Joker 2» ξεκίνησαν από τη στιγμή που η πρώτη ταινία «σάρωσε» στο box office συγκεντρώνοντας πάνω από 1 δις σε εισπράξεις. Ακόμη, ο Φίνιξ έδειξε πρόθυμος από την αρχή να ενσαρκώσει ξανά τον Joker και να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, ως Άρθουρ Φλεκ.

Όπως ανακοινώθηκε, το «Joker: Folie à Deux» αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου 2024.