Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊβάν, βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, μετά τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που ξεκίνησαν σήμερα οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις σε έξι ζώνες γύρω από τη νήσο.

Η επίσκεψη Πελόζι, στην Ταϊπέι, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Κίνας, αλλά και νέες απειλές οι οποίες συνοδεύτηκαν  με ένα μπαράζ υπερπτήσεων από κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη στην Ζώνη Αεράμυνας της Ταϊβάν.

Οι μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας περιλαμβάνουν και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν, δηλώνουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση από την Κίνα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  εμφανίζονται άρματα μάχης M60A3 TTS του Στρατού της Ταϊβάν σε δρόμους της πρωτεύουσας Ταϊπέι.

Η Ταϊβάν δε θα προκαλέσει συγκρούσεις, αλλά θα υπερασπιστεί σθεναρά την κυριαρχία και την εθνική της ασφάλεια, ανέφερε πριν από λίγο, η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν, απαντώντας στα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στο νησί.

Η Κίνα εκτόξευσε πυραύλους κοντά στα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν, μια ημέρα αφότου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έκανε ένα ταξίδι διατυπώνοντας την αλληλεγγύη της στο αυτοδιοικούμενο νησί.