Γερμανοί βουλευτές προετοιμάζουν, όπως φαίνεται, περί τα τέλη Οκτωβρίου, αντίστοιχο ταξίδι με αυτό της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Βάσει πληροφοριών που μεταδίδουν γερμανικά μέσα, πρόκειται για βουλευτές πιθανώς και από τις έξι κοινοβουλευτικές ομάδες της γερμανικής βουλής, οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μπούντεσταγκ.

Το συγκεκριμένα ταξίδι, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανεξάρτητο από την επίσκεψη Πελόζι, προγραμματιζόταν εδώ και καιρό και αναμένεται να συνδυαστεί με επισκέψεις στο Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία.

Η επίσκεψη της γερμανικής κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείας στην Ταϊβάν, αναμένεται να λάβει χώρα μεταξύ 22 και 30 Οκτωβρίου, ενώ όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa απαιτείται προηγούμενη έγκριση της γερμανικής βουλής.

«Η Ταϊβάν είναι μια ισχυρή δημοκρατία. Της αξίζει να μας έχει στο πλευρό της. Όποιος πολιτικός θέλει να ταξιδέψει εκεί, δεν νοείται να πρέπει να ρωτήσει ή να μη ρωτήσει την Κίνα ή να κάνει πίσω και να πει ‘δεν το κάνουμε΄. Δεν πρέπει να φτάσει η κατάσταση εκεί. Δεν πρέπει να εκφοβιστούμε. Θα πρέπει, με μετριοπάθεια βέβαια, να είναι εφικτό να μεταβαίνουμε στην Ταϊβάν για συζητήσεις και θα το πράξουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, στην DW.