Η πρώτη χρηματοδότηση επένδυσης σε netmetering από την Alpha Bank στη ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, αποτελεί γεγονός.

Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας, για την εγκατάσταση 97 φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 25MW, σε εγκαταστάσεις της ανά την ελληνική επικράτεια, υπό το καθεστώς του ενεργειακού συμψηφισμού.

Η χρηματοδότηση, ύψους 12,6 εκατ. ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους 17,1 εκατ., εμπίπτει στον πυλώνα της «πράσινης μετάβασης» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης (6,3 εκατ.), 30% μέσω δανείου της Τράπεζας (3,8 εκατ.) και κατά 20% μέσω ιδίας συμμετοχής.

Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, ως προϊσταμένου του Σχεδίου “Ελλάδα 2.0”. Η διοίκηση της Alpha Bank, υπό την καθοδήγηση του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Ψάλτη, είναι στην πρώτη γραμμή των χρηματοδοτήσεων και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο…