«Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαγγελόπουλος που έχει παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, με σημερινό άρθρο του επιχειρεί να γίνει και τιμητής μιλώντας για παρακράτος και αρμούς εξουσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για το άρθρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην «ΕφΣυν».

Και επισημαίνει: «Δεν ξέρουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πιο κατάλληλο πρόσωπο από τον κ. Παπαγγελόπουλο να μιλήσει για παρακράτος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπενθυμίζει τη θεσμική λαίλαπα που αντιμετώπισε η χώρα και τι άφησε πίσω της η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο άρθρο του υποστηρίζει πως «οι βλακώδεις δικαιολογίες ότι όλα έγιναν νόμιμα με την έγκριση της εισαγγελέως της ΕΥΠ μεγεθύνουν τους προβληματισμούς για τη νομιμότητα των ενεργειών της ΕΥΠ και της εισαγγελέως. Το διεφθαρμένο καθεστωτικό τμήμα του πολιτικού συστήματος που καλύπτει, υποθάλπει και επωφελείται της δράσης του παρακράτους, διαστρέβλωσε τα λόγια της, παραποίησε την αλήθεια, αντέστρεψε την πραγματικότητα, όπως συνηθίζει, και της επιτέθηκε με λύσσα και οργή. Το παρακράτος έπρεπε να προστατευθεί και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη δράση του σε βάρος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».