Φιλορώσος αξιωματούχος, δήλωσε την Πέμπτη, ότι νέοι βομβαρδισμοί από πυρά πυροβολικού, στόχευσαν την περίμετρο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια.

Ο αξιωματούχος κατηγόρησε τις δυνάμεις του Κιέβου για τους βομβαρδισμούς. «Οι μαχητές του Ζελένσκι βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», ανέφερε στο Telegram, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της  διοίκησης που εγκατέστησαν οι Ρώσοι στην περιοχή.

Η ουκρανική, κρατική εταιρεία, πυρηνικής ενέργειας, Energoatom, ανέφερε από την πλευρά της, ότι το συγκρότημα όπου στεγάζεται ο πυρηνικός σταθμός βομβαρδίστηκε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις ρωσικές δυνάμεις.

Η Energoatom, είπε, ότι βομβαρδίστηκε πέντε φορές η περιοχή του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας όπου αποθηκεύονται ραδιενεργά υλικά, τονίζοντας πάντως, ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και η κατάσταση στο εργοστάσιο παραμένει υπό έλεγχο.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε άμεση παύση κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στον πυρηνικό σταθμό.

«Καλώ τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας, να παύσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην άμεση περί τον σταθμό περιοχή και να μην στοχοποιούν τις εγκαταστάσεις του και την γύρω ζώνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και κατά την χθεσινή νύχτα, στη ζώνη του σταθμού της Ζαπορίζια.