Μετά τις απολογίες τους, οι δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 33 ετών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της αρπαγής βρέφους 8 μηνών κατά συναυτουργία, σε βαθμό κακουργήματος, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Στους δύο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένουν.

Οι δυο τους, συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα στο σταθμό του μετρό «Αγία Μαρίνα» του Αιγάλεω, όταν δύο δημοτικοί αστυνομικοί τους έκριναν ύποπτους λόγω του βρέφους. Έτσι, τους προσέγγισαν και ταυτόχρονα ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να φτάνουν άμεσα.

Οι δύο άνδρες, αρχικά υποστήριξαν στους δημοτικούς αστυνομικούς ότι η μητέρα του βρέφους είναι στενή τους φίλη και τους έδωσε το παιδί για να το πάνε βόλτα. Όλοι, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και εκεί η γυναίκα κατήγγειλε τους δύο άνδρες για αρπαγή, καθώς εντοπίστηκαν με το μωρό της σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι τους.

Οι δύο άνδρες, στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα, φέρεται να άλλαξαν τα λεγόμενά τους και να υποστήριξαν ότι η μητέρα τους είχε δώσει το μωρό για να το πουλήσουν έναντι 50.000 ευρώ, κάτι που ίδια αρνείται.

Οι κατηγορούμενοι πάντως, αρνούνται ότι προέβαλαν τέτοιο ισχυρισμό στους αστυνομικούς και επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια κατάθεσή τους στη δικογραφία.

Στις απολογίες τους και οι δυο, αρνήθηκαν την κατηγορία της αρπαγής και ισχυρίστηκαν ότι πήραν το παιδί με τη συναίνεση της μητέρας για να το πάνε βόλτα.