Ο 29χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι της Άρτας οδηγήθηκε στις 9:30 το πρωί στην ασφάλεια της Άρτας.

Μετά το φονικό, εξαφανίστηκε στο βουνό για να μην συλληφθεί.

Ο φερόμενος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τηλέφωνο στις 8:30 το πρωί την Αστυνομία στην Άρτα και είπε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη».

«Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήταν η κακιά στιγμή» δηλώνει ο συνήγορός του
Επίσης μέσω του δικηγόρου Ιωάννη Νεραντζά, ο 29χρονος καταθέτει τη δική του θέση για τη δολοφονία του πεθερού του.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος είπε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή».

Σε ερώτηση γιατί το έκανε, ο δικηγόρος απάντησε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει εκείνος το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».

Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό, ο κ. Νεραντζάς είπε πως ο δράστης δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Ο 29χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον πεθερό του το απόγευμα της Πέμπτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τύπος του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποίησε, καθώς το πέταξε κάπου στο βουνό.

Ο 29χρονος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 75χρονου πεθερού του και επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 36χρονης συζύγου του.

Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας.