Το σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε το επεισόδιο με τους μετανάστες στη νησίδα του Έβρου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, ο τούρκος πρόεδρος εργαλειοποιεί για ακόμη μια φορά το μεταναστευτικό.

Η υπόθεση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν στήνει παγίδες και περιμένει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το μεταναστευτικό, τον ανθρώπινο πόνο, την απελπισία χιλιάδων ψυχών για να εκβιάσει για ακόμα μια φορά την Ευρώπη, έχοντας πολιτικούς αλλά και στρατηγικούς στόχους.

Η Ελλάδα, έλεγαν άνθρωποι που διαχειρίζονται την μεταναστευτική κρίση εδώ και χρόνια, λόγω της γεωγραφικής θέσης της, εκ των πραγμάτων θα βρεθεί και πάλι στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να διαφυλάξει τα σύνορα της, που ταυτόχρονα αποτελούν και τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία ανάλογη ή μικρότερης κλίμακας μεταναστευτική κρίση της περιόδου 2015-2016.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των ροών προς την Ελλάδα από την Τουρκία.

Οι ίδιοι, ανέφεραν ότι η τουρκική στρατοχωροφυλακή οργανώνει την προώθηση των παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ έστειλε στη νησίδα του Έβρου και τους 38 που διασώθηκαν, δίνοντάς τους συμβουλές να επικοινωνήσουν με ΜΚΟ και ανθρωπιστικές οργανώσεις και παρέχοντάς τους διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τούς σώσει.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη πίεση στα σύνορα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την ΕΛΑΣ, υπάρχει εντυπωσιακή αύξηση στην παράνομη είσοδο μεταναστών, μέχρι και 113,1%, αλλά και στις συλλήψεις διακινητών, το πρώτο 7μηνο του 2022 και ιδιαίτερα το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Σύμφωνα πάντα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και ειδικά όσον αφορά στα χερσαία σύνορα το πρώτο 7μηνο του 2022, στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, συνελήφθησαν συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, από τους οποίους οι 312 στην περιοχή του Έβρου.

Για τον λόγο αυτό στην κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι μέγα σφάλμα εκ μέρους της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά σε τέτοιες υποθέσεις με γνώμονα τα μικροκομματικά οφέλη.

Τέτοιου είδους τραγωδίες, αναφέρουν, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για πολιτικές αντιπαραθέσεις, ενώ τονίζουν ότι είναι λάθος να στοχοποιούνται οι ελληνικές αρχές και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών που προστατεύουν τα σύνορα της χώρας και αγωνίζονται και σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές με αυταπάρνηση, ανθρωπιστική ευαισθησία και χωρίς διακρίσεις.

Μάλιστα καλούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην συντάσσεται με εκείνους που θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα.

Θυμίζουν επίσης πώς διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό η κυβέρνηση επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Το επόμενο διάστημα, σημείωναν κυβερνητικές πηγές, θα δείξει αν θα επιχειρήσει ο Ερντογάν «νέο Έβρο», όταν δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2020 η Άγκυρα άνοιξε μονομερώς τα σύνορα της προς την Ελλάδα για να περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.