«Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπισμού από εκείνους που δημιούργησαν το κολαστήριο της Μόρια», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης στην τηλεόραση του Mega και στους δημοσιογράφους Βελίκα Καραβάλτσιου και Νικήτα Κορωνάκη, με αφορμή τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των μεταναστών στον Έβρο.

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι από την αρχή του συμβάντος, η ελληνική πολιτεία προσπάθησε να προσδιορίσει την ύπαρξη ανθρώπων, ενώ παράλληλα, τόνισε, πως η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για σημείο εντός της ελληνικής επικράτειας. Τότε οι ελληνικές αρχές έστειλαν σήμα στην Τουρκία για να παρέμβει. Ενώ πρόσθεσε ότι οι ίδιοι οι μετανάστες στις καταθέσεις τους δήλωσαν ότι η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους απώθησε να μετακινηθούν εντός της ελληνικής επικράτειας.

 

Παράλληλα εξήγησε πως η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει γίνει καμία καταγγελία εις βάρος της Τουρκίας για το γεγονός αυτό. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσε μία πολιτική «ανοιχτών συνόρων», με τα γνωστά αποτελέσματα που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Ενώ διερωτήθηκε σε τι συνίσταται ο αντιπολιτευτικός οίστρος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θέμα που η πολιτεία έκανε ότι μπορούσε να κάνει.

«Εμείς έχουμε διαφορετική αντίληψη. Η Ελλάδα έχει μία σαφή μεταναστευτική πολιτική που τη βοηθά να διαχειριστεί ένα οξύ πρόβλημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Κατέληξε λέγοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι η Ελληνική Κυβέρνηση κινήθηκε με υπευθυνότητα, σύνεση και είχε σοβαρή στάση όπως κάνει τα τελευταία τρία χρόνια.