Μια απίστευτη καταγγελία για υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΠΕΝΕΝ

«Μια καραμπινάτη υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών», η οποία «κουκουλώθηκε», παρά το ότι ετέθη υπ’ όψιν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατήγγειλε την Τετάρτη η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), αναφερόμενη σε «σειρά προβλημάτων στην τηλεφωνική συσκευή του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, στο τηλεφωνικό κέντρο και στα τηλέφωνα της Ένωσης», που ξεκίνησε την περίοδο «των μεγάλων μαζικών και μαχητικών αγώνων στη χώρα μας που αναπτύσσονταν το 2010-2013 κόντρα στη μνημονιακή πολιτική».

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν και το 2015, όταν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.Πρόκειται για υπόθεση την οποία «αποκάλυψε με πλήρεις λεπτομέρειες» στο σωματείο «και ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Δρίτσα», ενώ σχετικές πληροφορίες αντλούνται και από πηγές του αρμόδιου υπουργείου, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

Στην επιστολή του προς τον τότε αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα τον Φεβρουάριο του 2015, ο πρόεδρος της Ένωσης Αντώνης Νταλακογιώργος επισήμανε ότι οι πηγές πληροφόρησής του επανειλημμένως του έχουν αναφέρει «και δεύτερο πρόσωπο από τον πολιτικό και συνδικαλιστικό χώρο» των ναυτεργατών, το οποίο «πρόσκειται στο ΚΚΕ» και του οποίου τα τηλέφωνα επίσης «ήταν υπό παρακολούθηση». Κατά την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, η υπόθεση «επιβεβαίωσε αυτό που έλεγε ο Τσίπρας στη διάρκεια της θητείας του ,ότι το κράτος έχει συνέχεια». Τώρα εξηγούνται πολλά και ανοίγει η βεντάλια…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL