Οι Τούρκοι όχι μόνο δεν σταμάτησαν την ομάδα των μεταναστών, όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν, αλλά φτάνουν σε σημείο να τους υποδείξουν και που να πάνε για να βρουν τον διακινητή που τους περιμένει.

Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τα παιχνίδια των τούρκων στρατοχοροφυλάκων στον Έβρο, φέρνει στη δημοσιότητα η τηλεόραση του OPEN.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου, η ομάδα των παράτυπων μεταναστών έχει κατέβει στον ποταμό, συνοδεία των τουρκικών αρχών. Οι Τούρκοι όχι μόνο δεν σταμάτησαν την ομάδα των μεταναστών, όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν, αλλά φτάνουν σε σημείο να τους υποδείξουν και που να πάνε για να βρουν τον διακινητή που τους περιμένει.

«Μας έσπρωξαν στην Ελλάδα»
Την ίδια ώρα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN φιλοξένησε και αποκαλυπτική μαρτυρία για τις πρακτικές των τουρκικών αρχών. Όπως ανέφερε μετανάστης που βρέθηκε στη χώρα μας: «Η αστυνομία της Τουρκίας με έσπρωξε να έρθω στην Ελλάδα».

«Στην Κωνσταντινούπολη μας συνέλαβαν, μας έβαλαν φυλακή, μας πήραν τα χρήματα και μας είπαν να πάμε πίσω στο Μπαγκλαντές. Δύο άνδρες μας είπαν να πάτε σε αυτή την πλευρά, στην Ελλάδα», είπε στη συνέχεια. «Είχα χρήματα και τα έδωσα όλα στην τουρκική αστυνομία», είπε.