Η βόμβα που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του ρώσου υπερεθνικιστή Αλεξάντρ Ντούγκιν πιθανότατα τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ρώσων ερευνητών, η Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο Toyota Land Cruiser το οποίο οδηγούσε.

Μάλιστα, σε βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που έφτασε στο σημείο ο Αλεξάντρ Ντούγκιν.


Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο 112, η Ντούγκινα και ο πατέρας της επρόκειτο να επιστρέψουν στη Μόσχα με το ίδιο αυτοκίνητο. Όμως ο Ντούγκιν, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης, τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει ξεχωριστά.

 

Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν.

Πάντως, ήδη, Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να κατηγορούν το Κίεβο για τη βομβιστική επίθεση.

Διαψεύδει κάθε εμπλοκή της στον θάνατο της Ντούγκινα η Ουκρανία

Από τη μεριά της η Ουκρανία, μέσω δηλώσεων του κορυφαίου προεδρικού συμβούλου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό, καθώς το Κίεβο «δεν είναι εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο, που σκότωσε την Ντούγκινα, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι «η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό, γιατί δεν είμαστε εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία, ούτε τρομοκρατικό».