Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη, 23/08/2022 στις 09:30 το πρωί τις επιδοτήσεις στην ενέργεια για το μήνα Σεπτέμβριο.
Φυσικό αέριο: Το κλείσιμο του Nord Stream 1 φέρνει νέα εκτόξευση στη τιμή
Άνοδο έως και 13% σημειώνουν οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου, έπειτα από το κλείσιμό τους σε ιστορικό ρεκόρ την Παρασκευή, αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι ο αγωγός Nord Stream 1 θα κλείσει για τρεις ημέρες για εργασίες συντήρησης στις 31 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση ενίσχυσε τους φόβους για παρατεταμένη διακοπή του εφοδιασμού, εγείροντας και πάλι ανησυχίες ότι ο αγωγός δεν θα επιστρέψει σε λειτουργία μετά τα έργα.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ολλανδία, που αποτελούν και το σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, ενισχύονται κατά 11% στα 270,98 ευρώ την μεγαβατώρα. Σύμφωνα με το Bloomberg, την Παρασκευή έκλεισαν την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.

Από εκεί και πέρα στα 2 δισ. θα ανέλθει η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM 97.7 και αναφερόμενος στο πακέτο ΔΕΘ, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού.