Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στα Μέθανα και την Τροιζηνία. Η κ. Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με φορείς, αλλά και κατοίκους της περιοχής, για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας της, η υφυπουργός, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο, Σπύρο Πολλάλη, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Μεθάνων. Εκεί, ενημερώθηκε για τις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών.

Αργότερα, στο ΚΔΑΠ Μεθάνων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε η κ. Μιχαηλίδου με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση, τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ στις τοπικές κοινωνίες.

Την ίδια ημέρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υφυπουργός παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόρος τιμής και αναγνώριση των κόπων των ξεριζωμένων από το να χτίσουμε στον τόπο αυτό, στη δεύτερη πατρίδα τους, ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για τα εγγόνια τους και όλες τις επόμενες γενιές. Η μεγαλύτερη τιμή και δικαίωση των ξεριζωμένων είναι η σημερινή μας προσπάθεια να κρατήσουμε τον τόπο δυνατό, να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα του και να τον κάνουμε πρότυπο ισορροπημένης και αειφόρου ανάπτυξης!».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της, η υφυπουργός στη σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο, Σπύρο Πολλάλη και τους αντιδημάρχους, ενημερώθηκε διεξοδικά για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε επίσης το αστυνομικό τμήμα Γαλατά, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Τροιζηνίας, αλλά και τον βρεφονηπιακό σταθμό της περιοχής, όπου ξεναγήθηκε στον χώρο και συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους της διοίκησης για την αξία της προσχολικής αγωγής και τη σημασία της στη μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών.

Τέλος, η υφυπουργός επισκέφθηκε και το χωριό Καλλονή, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και άκουσε τα προβλήματά τους. Την κ. Μιχαηλίδου στις συναντήσεις της συνόδευσαν επίσης η Μαρία Μέλλου, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Σπύρος Λεσιώτης, αντιδήμαρχος Μεθάνων, ο Γιώργος Αναστασιάδης, αντιδήμαρχος Οδοφωτισμού, ο Σωτήρης Σούχλας, αντιδήμαρχος Οικονομικών, η Αναστασία Μάγειρα, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Αθανάσιος Ντάνος, πρόεδρος Κοινότητας Τροιζήνας, ο Κωνσταντίνος Λίτσας, δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα ύδρευσης, ο Ευάγγελος Γερασίμου, πρόεδρος κοινότητας Γαλατά και ο Γεώργιος Μυλωνόπουλος, πρόεδρος Κοινότητας Δρυόπη.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε: «Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό, στηρίζουμε έμπρακτα το έργο των τοπικών αρχών, ώστε όλοι μαζί να διατηρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του τόπου μας. Ως Πολιτεία, κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ενισχύουμε διαρκώς την καθημερινότητα όλων των συμπολιτών μας».