Αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα θέλει να πραγματοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου αρχίζοντας από την υπόθεση των υποκλοπών, υπόθεση που θα αναδειχθεί ξανά σε λίγες μέρες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και στην πρόταση εξεταστικής επιτροπής που θα προτείνει ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Σωτήρης Πίκουλας

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι έτοιμοι να μην αφήσουν τίποτε να πέσει κάτω αι να απαντήσουν εμφατικά στο θέμα
των υποκλοπών, συντασσόμενοι με το δόγμα «όλα στο φως», ανοίγοντας διάπλατα την διερεύνηση των υποκλοπών σε
βάθος δεκαετίας, ακουμπώντας ευαίσθητες «χορδές» και άλλων κυβερνήσεων.

Μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας το θέμα των υποκλοπών, ωστόσο στην κυβέρνηση προετοιμάζονται
για άλλο ένα μεγάλο γεγονός, το οποίο έχει και συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Η ιστορικής σημασίας έξοδος της
χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας –που είναι σήμερα– και σηματοδοτεί την επιστροφή στην ευρωπαϊκή
κανονικότητα.

Ο εθνικός στόχος
Εκτός αυτού, η κυβέρνηση θα αναδείξει και τον νέο μεγαλεπήβολο στόχο που έχει τεθεί από την αρχή της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας: την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που είναι ένας σημαντικός στόχος για να τεθεί η χώρα στο επίκεντρο των μεγάλων επενδυτικών funds, «να πέσει χρήμα» στην ελληνική αγορά σε σοβαρά projects. Θα έχει, όμως, και μία άλλη σημασία.
Τα ελληνικά ομόλογα θα αντιμετωπίζονται πιο ευνοϊκά στις διεθνείς αγορές, δεν θα υποτιμούνται εύκολα, κάτι που σημαίνει ότι το ελληνικό χρέος θα σταματήσει να έχει τα ανεβοκατεβάσματα που είχε.

Επικοινωνιακή στρατηγική

Στα δύο αυτά ορόσημα, αυτό της λήξης της ενισχυμένης εποπτείας και την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας, θα
επικεντρωθεί και η επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης και θα ενσωματωθεί στην επικοινωνιακή στρατηγική των βουλευτών, υπουργών και στελεχών που θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν εξορμήσεις σε
όλη την επικράτεια μετά και το άνοιγμα της Βουλής στις 22/8. Εξάλλου, όπως φαίνεται, με τόσα θέματα που θα βρεθούν επί τάπητος η μακρά προεκλογική περίοδος που ακολουθεί θα έχει και την εξής προοπτική:

Τα κυβερνητικά στελέχη θα έχουν περισσότερο χρόνο να εξηγήσουν τις μεταρρυθμίσεις και τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει επί ΝΔ. Εξάλλου, ένα είναι σίγουρο διαχρονικά: Μία κυβέρνηση «πέφτει», εάν χάσει στο πεδίο της καθημερινότητας και της Οικονομίας… Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το Σάββατο 20 Αυγούστου