Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αύριο το απόγευμα στις 16:30.

Πρόκειται για τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με βασικό θέμα, τα σύνορα του Έβρου.

Επισημαίνεται, ότι τις τελευταίες μέρες η Τουρκία με τη στάση της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και μετά τον εγκλωβισμό των 38 μεταναστών σε νησίδα στα σύνορα της Ελλάδας, επαναφέρει στο προσκήνιο τον «υβριδικό πόλεμο».

Οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες, εντοπίστηκαν τελικά ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και αφού είχαν περάσει στην ελληνική όχθη του ποταμού.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε τον Έβρο την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ενημέρωσε πως οι ελληνικές αρχές θα κινηθούν μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου, «ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του».

Ο Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στις καταθέσεις των προσφύγων, εξήγησε πως «σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές» χωρίς να λάβουν «δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο». Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα.