Τα «δόντια» της έδειξε η κακοκαιρία και στην Αττική την Τρίτη, καθώς έντονες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν πολλούς δρόμους σε ποτάμια, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων, που έχουν πέσει λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις περιοχές της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ στις ίδιες περιοχές πραγματοποιήθηκαν 55 αντλήσεις υδάτων  και 7 κοπές δέντρων.

Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές, ενώ πλημμύρισαν πολλά μαγαζιά.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για ισχυρές καταιγίδες το επόμενο 48ωρο

Οι περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από την ισχυρή βροχόπτωση ήταν κυρίως στα δυτικά του νομού – ειδικότερα το Περιστέρι, τα Άνω Λιόσια, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας.

Σε πολλά σημεία της Αττικής παρουσιάστηκαν προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς
Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία που επελαύνει και θα διαρκέσει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προγνώσεις έως και το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη
Θα συνεχιστεί και την Τετάρτη η κακοκαιρία, με τα φαινόμενα τοπικά να είναι έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες.

Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες στην Αττική
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Έντονα φαινόμενα και στην Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: