Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Αυγούστου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πήρε θέση για τη δράση της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών», που πραγματοποίησε τελετές εξορκισμού στην πλατεία Δικαστηρίων, στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι «με αφορμή την δράση της λεγομένης «Εκκλησίας όλων των Εθνών» στην Θεσσαλονίκη, η οποία προβλήθηκε από τα Μ.Μ.Ε., και των υποτιθεμένων «εξορκισμών» πληροφορεί και πάλι τους πιστούς, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, ότι πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων».

Η Ιερά Σύνοδος «εφιστά δε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στις τελετές της»

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας.