Τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον συνεχάρη για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.
Η ΠτΔ υπογράμμισε την ιδιαίτερα σημαντική διμερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια καθώς και τα περιθώρια ενίσχυσής της.
Ο Πρόεδρος των ΗΑΕ ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία και στάθηκε στο γεγονός πως παρά το ότι υπάρχει η πανδημία του κορονοϊού, οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκαν κατά 17%.
Κατά την έναρξη της συνάντησής τους είχαν τον ακόλουθο διάλογο:
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Υψηλότατε, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να σας συγχαρώ για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Η Ελλάδα βλέπει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έναν σημαντικό στρατηγικό εταίρο, με τον οποίον έχουμε οικοδομήσει μια φιλία διαρκείας, που βασίζεται στο κοινό μας όραμα για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.
Τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες μας έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, για την οποία είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Και πάλι καλώς ήρθατε.
Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν: Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σ’ αυτή την όμορφη χώρα και θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύ καλή υποδοχή και φιλοξενία. Είμαι χαρούμενος, μπορώ να πω, για το γεγονός ότι οι σχέσεις μας τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν πάρα πολύ. Παρά το ότι υπάρχει η πανδημία του κορονοϊού, οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκαν κατά 17%.
Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά πόσο χαρούμενος είμαι που βρίσκομαι εδώ και σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία.