Το απόγευμα της Παρασκευής ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, σε ειδική τελετή αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Μενέντεζ τόνισε κατά την ομιλία του: «Κανένα καλύτερο μέρος δεν θα μπορούσα να σκεφτώ από εδώ για να εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με τις προκλήσεις που θέτουν η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο, αλλά και για την κλιματική κρίση που μαστίζει τον κόσμο. Κανένα καλύτερο μέρος δεν μπορούσα να βρω για να διατρανώσω τις άρρηκτες σχέσεις μεταξύ των δύο λαών μας και τις τεράστιες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την Τουρκία τη μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Συνεχώς παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο με τα μαχητικά της. Κανένας δεν μπορεί να ανεχτεί αυτές τις πρακτικές. Ειδικά από ένα μέλος του ΝΑΤΟ» είπε εμφατικά ο κ. Μενέντεζ, για να προσθέσει ότι οι τακτικές της Άγκυρας δεν χαρακτηρίζουν μία δημοκρατική χώρα. Μάλιστα, επανέλαβε την κατηγορηματική του θέση ότι δεν πρέπει να εγκριθεί η συμφωνία Τουρκίας-ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16.

Δείτε την τελετή αναγόρευσης του Μπομπ Μενέντεζ σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ

Ο κ. Μενέντεζ, νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μία σταθερή δημοκρατία, ένας αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κ. Mενέντεζ.