«Το 60% περίπου των ερωτηθέντων στη σημερινή δημοσκόπηση των Νέων καταλογίζει την ευθύνη για τις υποκλοπές στον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.

Σχολιάζοντας την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή ανέφερε: «Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε κάτι τρομακτικό, είπε ότι δεν ξέρει τι γίνεται στην ΕΥΠ – την ίδια στιγμή που έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ. Είναι επίσης τρομακτικό να ακούμε ότι παρακολουθήθηκε πολιτικός αρχηγός για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο λόγος εθνικής ασφάλειας μάλλον τελείωσε στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο “εθνικός κίνδυνος” φαίνεται ότι ήταν και ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος τον οποίο παρακολουθούσανε μετά από δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδινε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι δείχνει ενοχή το ότι «Με τροπολογία που πέρασαν, καταργήσανε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ» και πρόσθεσε ότι «είναι υποκριτικό η κυβέρνηση να καλεί συνεχώς τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, αφού, με βάση την τροπολογία που ψήφισαν, αυτό είναι παράνομο».

Αναφέρθηκε στην σημερινή δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στα Νέα, λέγοντας: «το 68% των πολιτών απαντά ότι είναι σημαντικό ή πολύ σημαντικό το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Δεύτερο κρίσιμο στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το 59,1% των ερωτηθέντων λέει ότι υπάρχει ευθύνη Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών. Και το 32,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ λέει ότι υπάρχει ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χθες ο κ. Μητσοτάκης τη μισή του ομιλία την απηύθυνε στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, για να προσπαθήσει να κλείσει ρήγματα».

Αναφέρθηκε στην ακρίβεια στην ενέργεια την οποία θεωρεί ως κεντρικό πρόβλημα ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων: «σήμερα η Ελλάδα πληρώνει μέση τιμή 453 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ η Ισπανία πληρώνει 160. Σε επίπεδο ΕΕ, έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις και την τρίτη μεγαλύτερη για τα νοικοκυριά. Τα 2 δισ. που δίνει τώρα η κυβέρνηση στους παρόχους, τα δίνει σε αυτούς που κλέβουν τους πολίτες, ενώ τα έχει πάρει πρώτα από τους πολίτες».