Να στηρίξουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κάλεσε όλα τα κόμματα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας πως θα πρέπει να αφορά «την πραγματική υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη, που είναι “δεμένη” με μία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μία ομολογία της ΕΥΠ. Πραγματική είναι η υπόθεση του κ. Κουκάκη. Πραγματική είναι και η υπόθεση του ΚΚΕ, που αφορά στο παρελθόν και στο σήμερα, εφόσον υπάρχουν στοιχεία».

Ο Δ. Μάντζος μίλησε για ψεύτικα διλήμματα της κυβέρνησης, επικρίνοντας έτσι έντονα τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, ότι «το ζήτημα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο τα οικονομικά».

«Όποιο κι αν είναι το επόμενο σενάριο της κυβέρνησης, να ξέρουν ότι η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από καμία σκιά», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχολίασε τις αναφορές των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Υποστήριξε ότι βλέπουν σκιές πάνω από την Ελλάδα όσον αφορά τους θεσμούς και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. «Αυτό το ζήτημα μας υπερβαίνει όλους, υπερβαίνει τις πολιτικές παρατάξεις και αφορά στον πυρήνα της δημοκρατίας. Είναι, λοιπόν, εσφαλμένη η παραπολιτική προσέγγιση ενός βαθιά θεσμικού θέματος», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.