Η υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για θέματα Ευρώπης και Κλίματος ‘Αννα Λούρμαν, φθάνει απόψε στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της θα συναντηθεί με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Η Γερμανία και η Ελλάδα συνδέονται στενά στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Μας ενώνει η θέληση να προωθήσουμε από κοινού τα θέματα του μέλλοντος. Αυτό περιλαμβάνει οπωσδήποτε και την ατζέντα για το κλίμα», δήλωσε η κ. Λούρμαν πριν από την αναχώρησή της και επισήμανε ότι λόγω των σοβαρών δασικών πυρκαγιών πέρυσι και φέτος την ενδιαφέρει πολύ η ανταλλαγή εμπειρίας σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση. «Λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή ζητήματα και τις προκλήσεις της ενεργειακής, κλιματικής και μεταναστευτικής πολιτικής που αντιμετωπίζουμε, ο στενός συντονισμός εντός της ΕΕ είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες για μια ισχυρή Ευρώπη», τονίζει η υφυπουργός.

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης της κ. Λούρμαν με τον κ. Βαρβιτσιώτη βρίσκεται η ευρωπαϊκή πολιτική συνεργασία, υπό το πρίσμα και του ρωσικού επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας, επισημαίνει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνάντηση με τον κ. Στυλιανίδη στο επίκεντρο θα βρεθούν ζητήματα κλιματικής πολιτικής και η συνεργασία σε διμερές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών. Η Γερμανίδα υφυπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί επίσης το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη, προκειμένου να μιλήσει με ειδικούς για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους πρόληψής τους.