Εξόργισαν τη Χαριλάου Τρικούπη, οι κινήσεις του βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, με όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του στην παράταξη να είναι ανοιχτά. Η δυσαρέσκεια του ΚΙΝΑΛ εκφράστηκε και στον ίδιο, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Βάσει πληροφοριών, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τον κάλεσε και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του κόμματος, ενώ του ζήτησε να ανακαλέσει, όπως και έγινε. Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, την υπόθεση χειρίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλακης.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως, που ο Μπουρχάν Μπαράν, φέρνει σε δύσκολη θέση την παράταξη, καθώς και στο παρελθόν είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου, με φόντο την τουρκική σημαία. Ο ίδιος τότε, είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τη τουρκική σημαία και όταν την είδε αποχώρησε από την εκδήλωση διαμαρτυρόμενος.

Τι δήλωσε νωρίτερα ο βουλευτής Ξάνθης:

“Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω”.