Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη.

Όπως εξήγησε ότι η δόνηση ήταν σε θαλάσσιο περιβάλλον αρκετά μακριά από την Ιεράπετρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Ουσιαστικά μπορεί να πει κανείς πως είναι μετασεισμός του μεγάλου σεισμού που έγινε πριν από μήνες στη νοτιοανατολική Κρήτη πάλι στον ίδιο χώρο», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται με το σεισμό στη Σάμο, λέγοντας ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα και πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στις περιοχές της νοτιοανατολικής Κρήτης όπου βρισκόταν και το επίκεντρο, τόνισε ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Πρόσθεσε ότι η δόνηση ήταν αισθητή, πάντα υπάρχει μια ανησυχία στους κατοίκους, «αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε συνηθίσει».

Ταρακουνήθηκε η Κρήτη από σεισμό 5,2 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, το Σάββατο (03/09), στα ανοιχτά της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 07:13 π.μ. και το επίκεντρο εντοπίστηκε 30 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Ακόμα, η εν λόγω σεισμική δόνηση χαρακτηρίζεται ως επιφανειακή αφού το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε σε μόλις 4,7 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Κρήτης, όπως και στο Ηράκλειο, όπως μεταδίδει το cretalive.gr. Σύμφωνα με αναφορές ήταν μεγάλος σε διάρκεια.