Τις εργασίες για την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ύδρας, χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους η Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 100.000 ευρώ, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας Γ. Μπελεγρή, παρουσία του Δημάρχου Ύδρας  Γ. Κουκουδάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και της  Δ/ντριας  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση των φθορών λόγω καθιζήσεων της λιθόστρωτης επιφάνειας της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της  Ύδρας, με τη χρήση νέων υδραίικων λίθων και την προσαρμογή των διαστάσεων τους στους παλαιούς υφιστάμενους, χωρίς να προκληθεί οποιαδήποτε αλλοίωση της υφιστάμενης μορφής τους. Επιπλέον, θα ανακατασκευασθεί το υπόστρωμα (σωληνώσεις φρεατίων και λοιπά τεχνικά έργα απορροής ομβρίων) κατά μήκος του μετώπου του λιμένα.

Συνοπτικά, οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν αφορούν σε:

-Καθαίρεση πλακοστρώσεων και επανατοποθέτηση αυτών μετά από την αποτύπωσή τους με τη μέθοδο της ορθοφωτογράφησης

-Κατασκευή λιθόστρωτων

-Τοποθέτηση σωλήνων

-Κατασκευή τεχνικών και φρεατίων

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το έργο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε:

« Η αναβάθμιση της εικόνας, της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του λιμανιού της Ύδρας, είναι ένα ακόμη σημείο υπεροχής για το ιστορικό νησί της Αττικής μας. Ένα νησί, το οποίο γέννησε μεγάλους καπεταναίους και υπήρξε, θα έλεγα, η «ναυαρχίδα» της επανάστασης και της ελληνικής ναυτοσύνης.  Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας ότι τα νησιά της Αττικής μας, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του τουριστικού μας κεφαλαίου, έχει ως στρατηγικό στόχο την συνεχή στήριξη και προβολή τους, μέσα από έργα και δράσεις που αναδεικνύουν το μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό τους υπόβαθρο και, βέβαια, το φυσικό τους κάλος, για το οποίο είναι πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για τη συστηματική δουλειά και τη στενή συνεργασία που έχει με όλους τους δημάρχους και τις τοπικές αρχές της Περιφερειακής της ενότητας.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Δήμαρχος Ύδρας  Γ. Κουκουδάκης όσο και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας Γ. Μπελεγρής, ευχαρίστησαν τον κο Πατούλη για την στήριξη της Περιφέρειας στην υλοποίηση του έργου, το οποίο όπως επισήμαναν θα αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα του λιμανιού της Ύδρας και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.