Άρθρο της Ελένης  Μπούρα- Σταύρου

Πιστεύεις, Παλεύεις, Νικάς.
Κανόνας και οδηγός αδιαπραγμάτευτος, που ισχύει στη ζωή αλλά και στην πολιτική.
Ιδιαίτερα για έναν νέο υποψήφιο που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά του δήμου του και να προσφέρει.
Αρκεί να υπηρετήσει σωστά τον ανωτέρω κανόνα.

Να πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος, να διορθώσει παθογένειες και κακώς κείμενα, να σταθεί αρωγός με δράσεις και πρωτοβουλίες δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες του, χωρίς παραμορφωτικά κομματικά γυαλιά και άλλους είδους δεσμεύσεις. Συμπαραστάτες στον αγώνα του,θα έχει την οικογένειά του, κάποιους φίλους και έναν αριθμό από “σκεπτόμενους” πολίτες του δήμου. Η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και ιδιαίτερα από το πάθος του υποψηφίου στην εκλογική μάχη.

Να παλεύει σθεναρά, απέναντι  στο υπάρχον πολιτικό και αυτοδιοικητικό σύστημα,που είναι υπέρμαχο των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν άλλα χωρίς το ίδιο να επηρεαστεί! Να  δώσει μάχες, με τις κομματικές οργανώσεις,που δεν βλέπουν με καλό “μάτι” την υποψηφιότητα του και με τις  υπάρχουσες πελατειακές σχέσεις των προσλήψεων και των ρουσφετιών, των ανεξέλεγκτων μεταδημοτεύσεων ακόμη και των “σογιών”  που ψηφίζουν “μονοκούκι”υποψηφίους  και ποικίλων άλλων αντιξοοτήτων. Έτσι θα έρθει η Νίκη!
Η Νίκη σίγουρα θα έρθει παρά τις όποιες αντιξοότητες και θα στεφθεί νικητής  Στην αυτοδιοίκηση είναι σύνηθες το φαινόμενο να γίνονται ανατροπές και outsider υποψήφιοι να κερδίζουν τα φαβορί” !Αρκεί να δουλέψει!
Είναι η γνωστή φράση του Χαριλάου Τρικούπη “Άνθ ημών Γουλιμής”και η αλήστου μνήμης φράση που αποδίδεται στον Γκάντι “Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε λοιδορούν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς!
Πιστεύεις, Παλεύεις ,Νικάς . Ένας κανόνας- οδηγός στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.Ας τον τηρήσουμε και στις εκλογές!

Ελένης  Μπούρα- Σταύρου

Υποψήφια Δήμαρχος
Μαρκοπούλου Μεσογαίας