Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε μια ξέφρενη καταδίωξη, η οποία ξεκίνησε από την πόλη των Σερρών και κατέληξε στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν ένα ύποπτο όχημα με Βουλγαρικές πινακίδες στην πόλη των Σερρών. Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα, παρέσυρε δίκυκλη μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια επιτάχυνε με σκοπό να διαφύγει της σύλληψης.

Ακολούθησε καταδίωξη στην εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, με τον οδηγό του οχήματος να αναπτύσσει ταχύτητα και να σπάει τις μπάρες από δύο σταθμούς διοδίων. Το κέντρο της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και έδινε συνεχώς εντολές στους αστυνομικούς που καταδίωκαν το όχημα. Στόχος ήταν να μην καταφέρει να μπει στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και αυξηθεί ο κίνδυνος για πιθανό τροχαίο ατύχημα, αλλά και να μην το εγκαταλείψουν τα άτομα και τραπούν σε φυγή.

Το όχημα κάποια στιγμή έβγαζε καπνό από την μηχανή, αλλά ο οδηγός συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα, φτάνοντας ακόμη και τα 140χλμ. λίγο πριν την είσοδο για Θεσσαλονίκη, ενώ τα περιπολικά τον ακολουθούσαν συνεχώς. Μόλις ο οδηγός του οχήματος πέρασε την αερογέφυρα της Σταυρούπολης, στην προσπάθεια του να διαφύγει, μπήκε σε αδιέξοδο κάθετο στην οδό Λαγκαδά και αφού χτύπησε με την όπισθεν το περιπολικό στη συνέχεια προσπάθησαν με τον συνοδηγό να εγκαταλειψουν το όχημα.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους  συλλάβουν. Βάσει πληροφοριών, εκτιμάται ότι το όχημα και τα άτομα εμπλέκονται σε διακίνηση παράνομων μεταναστών.