Από θαύμα γλίτωσαν τέσσερις νέοι (20-25 ετών) οι οποίοι το βράδυ της Τρίτης πήγαν για να διασκεδάσουν στο Allou Fun Park στου Ρέντη.

Η αγωνία για τους τραυματίες συνεχίζεται με τους δικούς τους ανθρώπους να μιλούν στο MEGA και να περιγράφουν τις σκέψεις που περνούν απ’ το μυαλό τους, αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Δεν ξέραμε εάν ζούσε το παιδί μας»
Ο πατέρας της κοπέλας που τραυματίστηκε πιο σοβαρά και παραμένει στην εντατική περιμένει, όπως λέει, μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών. «Δεν ξέραμε εάν ζούσε το παιδί μας γιατί δεν είχαμε καμία επικοινωνία μαζί του», δήλωσε.

Ο αδερφός του 24χρονου που παραμένει σε νοσοκομείο με κάκωση στη σπλήνα λέει ότι τα παιδιά δεν σηκώθηκαν σε κανένα σημείο από το βαγόνι τους…

Η διοίκηση του Allou Fan Park αναφέρει πως είναι άξιο απορίας το πως σημειώθηκε το ατύχημα. Υποστηρίζει πως το πιστοποιημένο παιχνίδι λειτουργούσε δίχως πρόβλημα, ότι υπήρχε η σωστή ποσότητα νερού στο συγκεκριμένο σημείο για να φρενάρει το βαγόνι και πως μετά τους τραυματισμούς σταμάτησε η λειτουργία του, καθαρά προληπτικά.

O νεαρός τραυματίας δήλωσε πως, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, άκουσε ανθρώπους από το λούνα παρκ, να επιρρίπτουν στον ίδιο και στους φίλους του ευθύνες, επειδή όπως τους είπαν σηκώθηκαν από τις θέσεις τους κι ουσιαστικά προκάλεσαν το ατύχημα. Κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Μετά το ατύχημα έφτασαν στο λούνα παρκ αστυνομικοί και ξεκίνησε έλεγχος για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος και κυρίως αν υπήρχε η σωστή ποσότητα νερού για να φρενάρει το βαγόνι. Αφού στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχουν φρένα και η επιβράδυνση γίνεται από την πρόσκρουση στο νερό…

«Οι αυτοματισμοί του παιχνιδιού δεν ενεργοποιήθηκαν όχι γιατί είναι προβληματικοί ή γιατί δεν λειτούργησαν σωστά, ήταν γιατί το παιχνίδι λειτουργούσε κανονικά και το λέω εκ των υστέρων, γιατί μετέβη μετά το περιστατικό το τεχνικό προσωπικό του πάρκου στο σημείο και τσέκαρε το παιχνίδι και βρήκε ότι όλα λειτουργούσαν σωστά» συμπλήρωσε η υπεύθυνη του λούνα παρκ.