Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και άμαχοι, σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικά πλήγματα στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών και των τζιχαντιστών στη Συρία. Τουλάχιστον τέσσερα από τα θύματα ήταν άμαχοι.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι χτυπήθηκαν ένα λατομείο και ένα σπίτι στα δυτικά της πόλης του Ιντλίμπ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφερε ότι είδε ένα μεγάλο νέφος καπνού να υψώνεται πάνω από το λατομείο, καθώς επίσης και ασθενοφόρα να μεταφέρουν θύματα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι της Συρίας, ανέφεραν σήμερα, ότι δύο μαχητές τους σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τζιχαντιστές, σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων.

«Δύο μαχητές μας υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τις συγκρούσεις» με μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Αλ Χολ κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε ο αραβοκουρδικός συνασπισμός. Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, δύο γυναίκες αλλά και πέντε άνδρες ντυμένοι γυναίκες ενεπλάκησαν στην επίθεση εναντίον των μαχητών των SDF. Ένας από τους τζιχαντιστές σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.