Η ιστορία έχει ως εξής: Δημοσιογράφος της «Political» επικοινώνησε με τους υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και Γιώργο Γεραπετρίτη και τους ζήτησε να μας μιλήσουν ενόψει της ΔΕΘ για τις θέσεις της κυβέρνησης, ο καθένας για τον τομέα ευθύνης τους.

Προς έκπληξή μας και οι δυο (βέροι νεοδημοκράτες) υπουργοί αρνήθηκαν να μιλήσουν στην εφημερίδα μας, διότι εξέλαβαν ως κριτική το ρεπορτάζ που δημοσίευσε προ ημερών το «Κεντρί» ότι έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από πολλούς βουλευτές της κυβέρνησης ότι δεν τους απαντούν στα τηλέφωνα προφανώς λόγω πολλών υποχρεώσεων…

Βλέπετε, ο μεν κ. Γεραπετρίτης εκτός από τα κυβερνητικά του καθήκοντα είναι επιφορτισμένος και με τη δικηγορική του εταιρεία, η οποία (την τελευταία διετία) έχει κατακλυστεί από μεγάλους πελάτες και λογικά ο άνθρωπος είναι πιεσμένος.

Από την άλλη μεριά, ο κ. Άκης Σκέρτσος έχει και αυτός μεγάλο χαρτοφυλάκιο και εκτός όλων των άλλων μαθαίνω ότι έχει επιφορτιστεί να βοηθά όσο και όπου μπορεί τον «σύντροφό» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (κι αυτός βέρος νεοδημοκράτης) είτε για να εκλεγεί βουλευτής στη Δυτική Αττική είτε για το πώς θα ξαναμπεί στην κυβέρνηση, προκειμένου να βοηθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει… και στη διεύρυνση που πρέπει να κάνει προς το ΠΑΣΟΚ. (Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει στη Βουλή ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο…)

Και όλα αυτά την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή σε όλους τους υπουργούς να επικοινωνούν το έργο της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές. Δεν πειράζει, μπορεί οι άνθρωποι να μην άκουσαν καλά τις εντολές Μητσοτάκη… Ακούστε, όμως, αγαπητοί κύριοι. Είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει, εμείς θα σας κάνουμε κριτική όταν μας πληροφορούν ότι «αγνοείται» και δεν υπολογίζεται η φωνή των στελεχών και των βουλευτών της ΝΔ.

Δεν πρόκειται να υποκύψουμε και ούτε βεβαίως ζητάμε κάποια εύνοια από εσάς. Για τέτοια ζητήματα έχετε άλλους πρόθυμους που σας πουλάνε «λαγούς με πετραχήλια»… Εμείς αφουγκραζόμαστε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και, φυσικά, είμαστε δίπλα στους εκλεγμένους βουλευτές και τους πολιτευτές της ΝΔ οι οπαίοι θα κληθούν σε λίγους μήνες να δώσουν τη μάχη για να κερδίσει τις εκλογές το κόμμα και για να είναι ξανά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καθαρά πράγματα, για να μη χαλάμε τις καρδιές μας…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL