Εδώ και αρκετή ώρα, το BBC έχει διακόψει την κανονική ροή του προγράμματός του, προκειμένου να μεταδώσει ειδήσεις που αφορούν αποκλειστικά την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το πρόγραμμα του βρετανικού δικτύου διακόπηκε στις 12:39 για να μεταδοθεί η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που έκανε λόγο για ανησυχία των γιατρών για την υγεία της βασίλισσας.

Ο παρουσιαστής Huw Edwards, φοράει σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα του BBC σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Εν τω μεταξύ, και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ITV. Μαζί τους είναι ο εγγονός της, ο δούκας του Κέμπριτζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας».

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας». Την ίδια ώρα όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ στο Μπαλμόραλ μεταβαίνουν και ο πρίγκιπας Χάρι με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.