Καλός είναι και σήμερα ο καιρός, με κύριο χαρακτηριστικό τους βοριάδες. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές και καταιγίδες.

Ωστόσο, οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί και θα αγγίξουν ακόμα και τα 8 μποφόρ τοπικά, κυρίως στις Κυκλάδες. Παράλληλα, ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 33 βαθμούς σε περιοχές της χώρας.

Όσον αφορά στην Αθήνα, η μέρα θα είναι ηλιολουστη, με τους βοριάδες να φτάνουν και τα 7 μποφόρ στο Κάβο Ντόρο. Η θερμοκρασία είναι σε άνοδο με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Νέος γύρος βροχοπτώσεων από τη νέα εβδομάδα

Τα πράγματα, ωστόσο, δυσκολεύουν από τη νέα εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το σύστημα με τις ισχυρές βροχοπτώσεις που επηρεάζει τη Γηραιά Ήπειρο, αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα. Αν και σε πρώτη φάση δεν μας επηρεάζει, ωστόσο, από τη νέα εβδομάδα θα δώσει βροχές κυρίως από τα βορειοανατολικά προς τα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: