O βασιλιάς – πλέον – Κάρολος, πήρε τον δρόμο της επιστροφής στο Λονδίνο προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του.

Ο Κάρολος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Καμίλα, αποχώρησε από το Μπαλμόραλ, αφού πέρασε εκεί τις τελευταίες 24 ώρες, όταν και επιδεινώθηκε ραγδαία η επιβαρυμένη υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Κάρολος και Καμίλα βρέθηκαν στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς έφευγε από τη ζωή και στη συνέχεια θρήνησαν με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί ενημέρωσαν τη βασιλική οικογένεια για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ χθες τα ξημερώματα. Πρώτος έσπευσε ο πρίγκιπας Κάρολος και η κόρη της, Αννα, ενώ με αεροπλάνο πέταξαν από το Λονδίνο οι Αντριου, Εντουαρντ, Γουίλιαμ, και αργότερα μετέβη ο πρίγκιπας Χάρι.

«Η πρώτη ματιά τού βασιλιά» σχολιάζει το BBC για αυτή τη φωτογραφία, θέλοντας να παρουσιάσει την πρώτη εικόνα του Καρόλου ως βασιλιά, πλέον

Νωρίτερα, είχε αποχωρήσει από το Μπαλμόραλ ο πρίγκιπας Χάρι, το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που εγκατέλειψε το βασιλικό κάστρο στη Σκωτία.

Νωρίς το βράδυ το διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου
Ο βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας, και εν συνεχεία προβεί σε διάγγελμα.

Σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνουν η συνάντηση και το διάγγελμα δεν υπάρχει, αν και την τελευταία ώρα αρκετά βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Κάρολος θα απευθυνθεί στον βρετανικό λαό στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος).