Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτημα της εφημερίδας Political για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών υπάρχει σημαντική πρόοδος και τα στατιστικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Σημείωσε μάλιστα ότι η εικόνα που εμφανίζεται στα ΜΜΕ, με την συστηματική προβολή ορισμένων αποτρόπαιων εγκλημάτων, δημιουργεί την αίσθηση ότι το πρόβλημα είναι ανεξέλεγκτο – χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι σοβαρό και εκτεταμένο, με νέες μορφές βίας να κάνουν την εμφάνισή τους τόσο στην ελληνική, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι η ενίσχυση της Αστυνομίας λειτουργεί προς την κατεύθυνση της καλύτερης αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και πρόσθεσε ότι πρέπει να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας στα Πανεπιστήμια, στόχος προς τον οποίο κινείται η κυβέρνηση και με τη δημιουργία των ειδικών μονάδων αστυνόμευσης στα ΑΕΙ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός είπε ότι τα σύγχρονα φαινόμενα βίας πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω, για να αντιμετωπισθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά.

«Η βία βαίνει μειούμενη, η Αστυνομία έχει ενισχυθεί και πολλά άβατα δεν υπάρχουν πια. Στα πανεπιστήμια προχωρούμε με δυσκολίες είναι αλήθεια στην εφαρμογή του νόμου. Πρέπει τα πανεπιστήμια μας να είναι ασφαλή, ως εκ τούτου έχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος. Ωστόσο, είναι σαφές πως ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες μορφές βίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ερώτηση της Political και την απάντηση του πρωθυπουργού