Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, κράτησε αποστάσεις  από την υβριστική φράση κατά του πρωθυπουργού, που εμφανίστηκε σε video wall με ρωσικούς χαρακτήρες και τη φωτογραφία του Ρώσου προέδρου, στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, τέτοιες εκφράσεις δεν είναι στην κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του Αλέξη Τσίπρα και το χαρακτήρισε ως «μεγάλο λάθος».

«Η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική με βάση τα επιχειρήματα, με βάση προγράμματα», ανέφερε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Οι χαρακτηρισμοί κάνουν κακό γιατί δίνουν τη δυνατότητα για πολιτικό αποπροσανατολισμό. Εγώ δεν το ξέρω, τώρα το πληροφορούμε. Φανταστείτε, κάποιος να έχει κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος, το οποίο δεν είναι στην κεντρική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αντί να συζητάμε τα πολύ κατώτερα των αναγκών και των περιστάσεων που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης συνθήματα και ύβρεις που εμάς τουλάχιστον δεν μας χαρακτηρίζουν. Έχουμε αντιπαράθεση με τα πολιτικά, τα ψευδή και τα ανακόλουθα του κ. Μητσοτάκη».

Επισημαίνεται πως και ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή το βράδυ κράτησε αποστάσεις, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο φεστιβάλ Σπούτνικ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.