Στην πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό σθμβούλιο ο εισαγγελέας περιγράφει την Ρούλα Πισπιρίγκου ως “εμμονική”, ζητώντας την παραπομπή της σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο ίδιος τονίζει ότι χορήγησε μέσω γαστροστομίας κεταμίνη στο παιδί της, με στόχο να εκδικηθεί το σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη.

Ερωτώμενος ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εάν αισθάνεται «δικαιωμένος» για τα όσα στο παρελθόν είχε αναφέρει αναφορικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, είπε:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση όταν μιλάμε για την απώλεια τριών παιδιών» και επισήμανε πως στην υπόθεση έχουν σίγουρα εισφέρει οι συνάδερφοι ιατροδικαστές αλλά και οι γιατροί που νοσήλευσαν τη Τζωρτζίνα.

«Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις, μου αρέσει να στηρίζομαι στα επιστημονικά δεδομένα και να εκφέρω την άποψή μου με θάρρος, θα περιμένουμε λίγες μέρες και θα έχουμε σίγουρα ένα αποτέλεσμα που θα στηρίζεται με βεβαιότητα στα στοιχεία» είπε σχετικά με τους θανάτους και των δύο άλλων κοριτσιών.