Στο αεροδρόμιο βρίσκεται το άγημα της Βασιλικής Αεροπορίας που θα υποδεχθεί τη σορό της βασίλισσας και έπειτα θα αναχωρήσει οδικώς για το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Εκεί θα την υποδεχθεί το άγημα της Φρουράς του Βασιλιά παρουσία του Βασιλιά Καρόλου Γ’, της συζύγου του και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Το φέρετρο θα τοποθετηθεί στην αίθουσα Bow Row του Μπάκιγχαμ για να έχει την ευκαιρία το προσωπικό του παλατιού να πει το τελευταίο του αντίο στην βασίλισσα

Αύριο στις 7 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα το οποίο θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα.

Πλήθος κόσμου στους δρόμους του Λονδίνου

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, έχουν κατασκηνώσει εκατοντάδες χιλιάδες βρετανοί για το λαϊκό προσκύνημα στη μακροβιότερη μονάρχη της βρετανικής ιστορίας.

Οι διοργανωτές λένε ότι η αναμονή για να δει κάποιος το βασιλικό φέρετρο μπορεί να φτάσει και τις 35 ώρες και έχουν δώσει σαφείς οδηγίες για το τι θα πρέπει να φορούν και να έχουν μαζί τους, ώστε να περάσουν από τα σημεία ελέγχου.

Οι αρχές υπολογίζουν πως πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα βρίσκονται στους δρόμους του Λονδίνου την ημέρα της κηδείας, κατά μήκος της διαδρομής όπου θα περάσει η νεκρική πομπή – προσέλευση κόσμου παρόμοια με την πρωτοφανή από άποψη κόσμου κηδεία της Νταϊάνα.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι το Ουέστμινστερ Χολ, όπου θα εκτίθεται η σορός της βασίλισσας, έχει χωρητικότητα περίπου 350.000 ατόμων γι΄αυτό και είναι πολύ πιθανό να «κοπεί» η ουρά, πριν προλάβουν να μπουν όλοι.