Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπέβαλλε πριν από λίγο στο δικαστήριο, αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα με την Ελπίδα Νίνου.

«Τέθηκαν θέματα που απαξιώνουν την κ. Νίνου σαν γυναίκα, θα ακουστεί η φωνή της. Θα ρωτήσω και εγώ τι ακούγεται για τον κ. Μπιμπίλα, για να νιώσει πόσο λάθος είναι να λες σε μια δίκη για κάποιον αυτό και εκείνο. Όλοι λένε αυτή τη στιγμή γιατί ήταν δίπλα του; Πρέπει να ακουστούν οι θέσεις της κ. Νίνου», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος με το δικαστήριο να αποφασίζει, μετά και την σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας την απόρριψη του αιτήματος, κρίνοντας, κατά πλειοψηφία (5-2) ότι τα ζητήματα που έθεσε η πλευρά της υπεράσπισης δεν ήταν τόσο κρίσιμα για το επίδικο ζήτημα των βιασμών.

Νωρίτερα, οι δυο εκ των τριών συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, Αλέξανδρος Μίντζιας και Ανδρέας Βαγκόπουλος, δήλωσαν ότι δεν αντιτίθεται στο αίτημα, ενώ ο τρίτος συνήγορος πολιτικής αγωγής Ζαχαρίας Σαλούστρος ανέφερε ότι είναι στην κρίση του δικαστηρίου αν θα κάνει ή όχι δεκτό το αίτημα, πλην όμως όπως είπε, «δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω μια κατ’ αντιπαράσταση εξέταση».

Στο δικαστήριο, σήμερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εξέτασης του από τη συνήγορο του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, ανέφερε: «Υπήρξε η συγκυρία με τον κορωνοϊό και κάποιοι ευτυχώς μίλησαν μετά την κ. Μπεκατώρου ώστε αυτά τα απαίσια που συνέβαιναν στο θέατρο να σταματήσουν να συμβαίνουν. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου έδωσε συγχαρητήρια για το έργο του ΣΕΗ και μου είπε να συνεχίσουμε».

Η κ. Πακιρτζίδου, από την πλευρά της, υποβάλλοντας ερωτήσεις στον μάρτυρα αναφέρθηκε εκ νέου στη συνάντησή της με τον κ. Μπιμπίλα στη Θεσσαλονίκη, την οποία είχε αναφέρει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΗ στο ακροατήριο, νωρίτερα, μέσα σε σκηνικό έντασης.

Πακιρτζίδου: Δεν έγινε αυτή η συνάντηση την περασμένη Παρασκευή αλλά τον περασμένο Οκτώβριο

Πρόεδρος: Δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο, το τι γίνεται έξω από εδώ.

Συνήγορος: κύριε Μπιμπίλα σας ζήτησα εγώ κάτι σε αυτή τη συνάντηση που σας έφερε σε δύσκολη θέση;

Σπ. Μπιμπίλας: Όχι, μου ζητήσατε μόνο να έρθω σε επαφή με την Ελπίδα Νίνου, δεν μου ζητήσατε κάτι άλλο. Δεν άφησα εγώ υπονοούμενα. Με ενόχλησε πολύ που έβγαλε μια συνέντευξή μου.

Η κ. Πακιρτζίδου, αναφέρθηκε ακόμη σε πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΕΗ, να μαζέψει υπογραφές υπέρ άλλου κατηγορούμενου για βιασμό ηθοποιό. Απαντώντας ο μάρτυρας ανέφερε: «Εκεί υπήρχε μόνο μια καταγγελία και υπήρξε αθώωση, εδώ υπήρξαν πάρα πολλές».

Συνήγορος: Είπατε ότι Πέτρος Φιλιππίδης ήταν ένας άνθρωπος επίμονος στη σεξουαλική προσέγγιση. Ακούσατε ποτέ ότι είχε φτάσει σε βιασμό πριν βγουν αυτές οι καταγγελίες;

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ δεν άκουσα κάτι.

Συνήγορος: Τι είδους εργοδότης ήταν ο Φιλιππίδης;

Μάρτυρας: Σε γενικές γραμμές ήταν καλός, σε ειδικές αρνητικός, εγώ του βάζω θετικό πρόσημο.

Συνήγορος: Μας λέτε ότι είχε και κακά γιατί δεν απομακρυνθήκατε;

Μάρτυρας: Τον αγαπούσα αυτόν και την Ελπίδα, το γεγονός ότι μετά από 30 χρόνια λέμε αλήθειες δε σημαίνει ότι έπρεπε να τον πετάξω από τη ζωή μου. Πολλά άσχημα τα μάθαμε όταν άνοιξαν τα στόματα, εγώ ήξερα για τη παρενόχληση της μιας και της άλλης.

Συνήγορος: Γενικά ήταν άνθρωπος που όταν άκουγε ότι κάποιος είχε ανάγκη τον έπαιρνε να δουλέψει μαζί του;

Μάρτυρας: Ναι σε έχει συμβεί και αυτό. Ο Πέτρος έδινε και γενικά ήταν γαλαντόμος άνθρωπος.

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο ηθοποιό, αν είναι καλά και εκείνος της απάντησε: «Ναι. Αν χρειαστεί θα βγω λίγο έξω».

Συνήγορος: Είχατε δει ηθοποιός ευτυχισμένους από τη συνεργασίας του μαζί του;

Μάρτυρας: Ναι το έβλεπα και αυτό, έβλεπα και το άλλο όμως. Κάποιες γυναίκες δεν ενοχλήθηκαν ποτέ, υπήρχαν και άλλοι που έλεγαν «ουφ τελειώσαμε».

Συνήγορος: Ήρθε ποτέ καμία γυναίκα πριν το metoo να σας πει ότι της στέλνει μηνύματα και της έκανε σεξουαλικές επιθέσεις.

Μάρτυρας: Όλα έγιναν μετά.

Συνήγορος: Νιώσατε προδομένος από το Φιλιππίδη;

Μάρτυρας: Όχι, εκείνος νιώθει τώρα, αφού λέει ο συνήγορός του ότι δεν θέλει να τον αποκαλώ φίλο.

Συνήγορος: Είναι αλήθεια ότι συμβουλεύατε την Ελπίδα Νίνου να μη χωρίσει;

Μάρτυρας: Ναι, της έλεγα να κάνει υπομονή, αφού έβλεπα ότι ήθελα να συνεχίσει.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.