Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη, το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, έκανε δεκτό σχετικό αίτημα της εισαγγελέα της έδρας και αποφάσισε να κληθούν για κατάθεση ενώπιον του οι ηθοποιοί: Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κωτσοβούλου. Επιπλέον, στο ακροατήριο καλούνται να καταθέσουν και οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα, τους οποίους πρότεινε ως μάρτυρες η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Το δικαστήριο, έκανε δεκτό αίτημα που υπέβαλλε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ζήτησε να κληθούν οι κυρίες Μακρυπούλια, Κωστοβούλου και Ματίκα, σχετικά με την πρώτη εκδικαζόμενη καταγγελία που αφορά σε βιασμό κατ΄ εξακολούθηση από τον Πέτρο Φιλιππίδη. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η κ. Ματίκα, θα πρέπει να κληθεί καθώς φέρεται να είχε δει την ηθοποιό, που καταγγέλλει βιασμό, να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου «Ήβη» και είχαν μία συνομιλία μεταξύ τους.

Η εισαγγελέας, ζήτησε ακόμη, την κλήτευση της κ. Μακρυπούλια, προκειμένου να ερωτηθεί για το εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση στο θέατρο «Ήβη», όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα ότι της είχε πει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Για την κ. Κωτσοβούλου, η εισαγγελέας ανέφερε ότι θα πρέπει να κληθεί για να διαπιστωθεί εάν μετά από δικό της τηλεφώνημα η καταγγέλλουσα πήγε στο θέατρο «Ήβη». Το δικαστήριο αποφάσισε να κλητεύσει όλους τους παραπάνω μάρτυρες στις 6 Οκτωβρίου.

Η επόμενη συνεδρίαση του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου έχει οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου.