Μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στη Σουηδία, με το τετρακομματικό μπλοκ της δεξιάς-ακροδεξιάς αντιπολίτευσης, να επέρχεται στην εξουσία, στη θέση της απερχόμενης πρωθυπουργού του Σοσιαλδημοκρατικού συνασπισμού, Μαγκνταλένα Άντερσον.

Μετά την καταμέτρηση των περίπου 200.000 ψήφων που προέρχονται από εκλογικά τμήματα του εξωτερικού και από επιστολικές ψήφους, το πολιτική σκηνικό ξεκαθάρισε σήμερα. Η Μαγκνταλένα Άντερσον, παραδέχθηκε την ήττα της και θα ανακοινώσει την παραίτησή της εντός της ημέρας.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, η Άντερσον, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας μόλις πέρυσι, δήλωσε ότι αποτελέσματα δείχνουν ότι οι αντίπαλοί της έχουν κερδίσει.

Σύμφωνα με το Euronews, η Μαγκνταλένα Άντερσον προσέρχεται σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, Αντρέας Νορλέν για να του ανακοινώσει ότι παραιτείται ώστε να την απαλλάξει των καθηκόντων της.

Τα ηνία της εξουσίας παραλαμβάνει από σήμερα, ο Ουλφ Κρίστερσον, ο οποίος διαθέτει μαζί με τον συνασπισμό δεξιών, φιλελεύθερων και ακροδεξιών δυνάμεων, οριακή πλειοψηφία 176 ψήφων, έναντι των 173 των Σοσιαλδημοκρατών.