Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Ουίλιαμ, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίσκεψη  στον κόσμο που περιμένει για ώρες στην ουρά και στο κρύο, στην περιοχή Albert Embankment κοντά στο παλάτι του Λάμπεθ, για να αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα του.

Σε συνομιλίες που είχε ο Κάρολος με τον κόσμο, ακούστηκε να λέει «ελπίζω να μην έχετε παγώσει πολύ», ενώ ένας φρουρός ασφαλείας προέτρεπε συνεχώς τους ανθρώπους να αφήσουν «τα τηλέφωνά τους, να σφίξουν τα χέρια και να απολαύσουν τη στιγμή».

Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας και ο πρίγκιπας της Ουαλίας χαιρέτησαν τους πολίτες, οι οποίοι σχημάτισαν ουρά 16 ωρών για να δουν το φέρετρο της βασίλισσας στο παλάτι του Ουέστμινστερ.

Εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στην ουρά στο Λάμπεθ του νότιου Λονδίνου ζητωκραύγαζαν και χειροκροτούσαν όταν εμφανίστηκαν ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ. Πολλοί έβγαλαν φωτογραφίες και πίεζαν στις μεταλλικές μπάρες, προσπαθώντας να ανταλλάξουν μια κουβέντα με τον βασιλιά και τον διάδοχο του θρόνου. Αρκετοί φώναζαν επίσης “God Save the King” και “God Save the Prince of Wales”.

Στον αντίποδα, επικριτικά σχόλα έχουν κυριαρχήσει στο διαδίκτυο για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν, αφού μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περπάτησαν την Παρασκευή πίσω από το φέρετρό της κατά τη διάρκειας της πομπής από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Γουεστμίνστερ Χολ, όπου η σορός της βασίλισσας έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι την κηδεία, με το ζευγάρι να κρατιέται χέρι-χέρι.

«Η βασιλική οικογένεια αφήνει την αγαπημένη μας βασίλισσα στο Γουεστμίνστερ Χολ με χάρη και αξιοπρέπεια εκτός από τον Χάρι και την Μέγκαν, που απλά πρέπει να κρατούν τα χέρια σαν δύο ερωτευμένοι έφηβοι. Μου σπάνε πραγματικά τα νεύρα», ήταν ένα χαρακτηριστικό μήνυμα από αυτά που επικρατούν στα social media.

Αρκετοί πάντως, ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να υπερασπιστούν το ζευγάρι, επισημαίνοντας πως και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν παρόμοιες εκδηλώσεις αγάπης.

karolos_plithos_xrwma

charles_1

william_kosmos

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το Twitter «δικάζει» το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν -  Πιάστηκαν ξανά χέρι - χέρι

Η Μέγκαν Μαρκλ τα άκουσε πάλι, για μια κίνηση στο Γουέστμινστερ στην τελετή  γύρω από το φέρετρο της Ελισάβετ - iefimerida.gr