Ο βουλευτής και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών Δημήτρης Μπιάγκης εκτιμά ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί με συντονισμένες προσπάθειες να μειώσει το μείζον θέμα και να αποπροσανατολίσει το κοινό αίσθημα και την έρευνα από την ουσία», ενώ μιλάμε σκληρή γλώσσα για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάλατε ακούγοντας τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ;

Η παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτέλεσε την έναρξη μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου για τη χώρα μας. Η παροχολογία, η συνεχόμενη και διαρκώς αυξανόμενη πλασματική επιδοματική οικονομική πολιτική και αυτό το εντέχνως κατασκευασμένο «successstory», που επιχείρησε να περάσει επικοινωνιακά ο πρωθυπουργός, ήταν επί της ουσίας μία προσπάθεια να αποποιηθεί των πραγματικών ευθυνών του, να κρυφτεί «πίσω από την κουρτίνα» για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έχει πλήξει τόσο την εικόνα του ιδίου όσο και του συνόλου της κυβέρνησης.Ήταν μία θλιβερή και απεγνωσμένη κίνηση. Μία προσπάθεια ενός πρωθυπουργού να κρατήσει την «αλήθεια» στο σκοτάδι, τάζοντας στους πάντες τα πάντα. Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε επίσης,με τη δέσμη των ανακοινωθέντων πλασματικών μέτρων, να παραποιήσει την αλήθεια και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική για την πλειοψηφία των Ελλήνων που διαρκώς αγωνιούν.

Θεωρείτε ότι μέρος της στρατηγικής της ΝΔ είναι να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ ως όχημα, για να «πριονίσει» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ; 

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε πολιτικό μέσο στον λόγο του προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από τη «νομή της εξουσίας». Τα διλήμματα που θέτει στον ελληνικό λαό είναι άτοπα και προσπαθεί με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο να χειραγωγήσει την ψήφο των πολιτών κατά το δοκούν. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν προτίθεται να μπει σ’ αυτήν τη διαδικασία και να τον ακολουθήσει στον πολιτικό κατήφορό του, παρά μόνο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καταθέτοντας τη δική του πρόταση διακυβέρνησης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Το δικό μας όραμα και σχέδιο για τη χώρα προέρχεται μέσα από ανοικτές διαδικασίες και διαβούλευση με την ίδια την κοινωνία και θα κριθεί στις επερχόμενες εκλογές. Αυτό είναι το στοίχημά μας και εκεί θα επικεντρωθεί ο πολιτικός μας λόγος.Γιατί έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η πολιτική οφείλει πρώτα και πάνω απ’ όλα να δίνει λύσεις στα μεγάλα και στα ουσιαστικά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Η υπόθεση των υποκλοπών στη χώρα μας φαίνεται ότι έχει μεγάλο βάθος. Θεωρείτε ότι θα βγει φως ή θα μείνουμε στην ανταλλαγή καταγγελιών;

Δυστυχώς, οι πρώτες ενδείξεις για τη στάση της ΝΔ στην Επιτροπή που διερευνά τις υποκλοπές είναι αρνητικές. Η κυβέρνηση, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, ενώ διατείνεται «διαφάνεια» και «άπλετο φως», επιχειρεί με συντονισμένες προσπάθειες να μειώσει το μείζον θέμα και να αποπροσανατολίσει το κοινό αίσθημα και την έρευνα από την ουσία, καθώς γνωρίζει στο έπακρο πως περαιτέρω διερεύνηση του θέματος θα μειώσει ακόμα περισσότερο τη δημόσια εικόνα της και θα πλήξει τον πρωθυπουργό και τις επιλογές του σε σημαντικά διοικητικά πόστα, που ο ίδιος επόπτευε προσωπικά.

Η κυβέρνηση σάς κατηγορεί για εργαλειοποίηση του ζητήματος. Θεωρείτε ότι τα κάνατε όλα σωστά ως προς την προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης;

Ο πρόεδρος του Κινήματός μας, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, από την πρώτη στιγμή, έθεσε το θέμα θεσμικά στις αρμόδιες αγγελικές αρχές και στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας (ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας). Κι αν δεν ήταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η απόπειρα παραβίασης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, να είστε σίγουροι πως τίποτα από αυτήν την υπόθεση δεν θα μας απασχολούσε σήμερα. Τόσο ο κ. Ανδρουλάκης όσο και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τα στελέχη του διατηρούμε μια έντιμη, σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στο θέμα, θεωρώντας πως πρέπει να διερευνηθεί όπως του αρμόζει, καθώς δεν αποτελεί μια προσωπική και ανοίκεια επίθεση στον πρόεδρο του τρίτου κόμματος της χώρας, αλλά μια ενέργεια που θέτει υπό αμφισβήτηση τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας καθώς και τη διαφύλαξη της ίδιας της ιδιωτικότητας.

Πιστεύετε ότι έκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου; 

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ. μπορεί να έκλεισε πρόσκαιρα το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, εντούτοις, τούτη η χώρα είναι συνηθισμένη πια από παρόμοιες σπασμωδικές πολιτικές ενέργειες, που με καιροσκοπισμό, πολλές φορές, τα πολιτικά κόμματα επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματική αλήθεια. Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποδείξει ότι σκοπεύουν να μεταχειριστούν κάθε εύκαιρο μέσο για να παρατείνουν τη κυβερνητική τους δράση. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να είμαι επιφυλακτικός απέναντι σε κάθε δήλωση που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό, όπως επί παραδείγματι και στην περίπτωση των υποκλοπών όπου μέσα σε μια νύχτα «το άπλετο φως» στην υπόθεση μετασχηματίστηκε σε «σκοτεινές σκιές» που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κυβερνώσας παράταξης.

 

Συνέντευξη στον Αντώνη Ι. Αντωνόπουλο

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο