«Θεωρώ ότι θα πρέπει μέσα στη διαδικασία, που απ’ ό,τι φαίνεται μόνο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αυτή την στιγμή κρατάει τα προσχήματα και τιμά την θέση του και το αξίωμά του, θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι υπηρεσίες που κάνουν συνακροάσεις» επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα .

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί ιδιαιτέρως η ΔιΔΑΠ σε συνεργασία με την Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας. «Για να δούμε ποια πρόσωπα ελέγχονται και αν οι αριθμοί, οι οποίοι ήταν σε συνακροάσεις αντιστοιχούν στα ελεγχόμενα πρόσωπα ή πιθανόν αφορούν και άλλα πρόσωπα και μιλάω για πολιτικά πρόσωπα» υπογράμμισε.

«Με αφορμή την χθεσινή Εξεταστική Επιτροπή και τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος, το γεγονός ότι με εντολή του διοικητή της ΕΥΠ καταστράφηκε το αρχείο παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει διαδικασία ενημέρωσης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους παρακολούθησής του, ενώ σύσσωμη η ΝΔ, η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα καλούσε τον κ. Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν, αποδεικνύει ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι ένα προσωπικό στοίχημα του κ. Ανδρουλάκη ή του ΠΑΣΟΚ ή συνολικά του κόσμου της παράταξης, είναι ένα στοίχημα 10 εκατομμυρίων πολιτών να μάθουν τι έγινε, ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι μπορούν να παρακολουθούν δημοσιογράφους, πολιτικούς, δημόσια πρόσωπα, επιχειρηματίες, σχεδόν όλους όσους βρίσκονται στην χώρα χωρίς να εξηγούν τους λόγους και χωρίς να έχουν μια αίσθηση αλαζονείας και ασυδοσίας όπως είναι αυτή που οδήγησε τον διοικητή της ΕΥΠ-δεν ξέρω αν ήταν δική του πρωτοβουλία, εκτιμώ πως όχι-να  καταστρέψει τα αρχεία» ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Ερωτηθείς εάν η υπόθεση των παρακολουθήσεων απομάκρυνε το ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ και ίσως το έφερε πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρίνης απάντησε «το γεγονός ότι προσπαθούν κάποια άλλα κόμματα σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά την δημοκρατία και τους θεσμούς πιθανόν να δείξουν μια διαφορετική στάση ή να δείξουν ότι βρίσκονται σε μια αντιπολιτευτική γραμμή, που δεν μπορεί να υπάρχει και άλλη γραμμή, δηλαδή είναι παράξενο ότι στην ολομέλεια της βουλής για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής όλα τα κόμματα ψήφισαν υπέρ και ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως πλην της ΝΔ, αυτό τι σημαίνει; Ότι έχουμε έρθει πιο κοντά με το ΚΚΕ ή με τον κ. Βελόπουλο; Όχι. Είναι θέμα δημοκρατίας. Αυτή την στιγμή δεν είναι θέμα των κομμάτων ή των πολιτικών στελεχών. Όλοι θέλουν να μάθουν τι ακριβώς έγινε».