Τη νέα του εταιρική ταυτότητα παρουσίασε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Για το σκοπό αυτό, οργανώθηκαν τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις μέσα στην ίδια ημέρα.

Η πρώτη αφορούσε τη συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στην οποία παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας σε HELLENiQ ENERGY, μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού. Στη συνέχεια, ακολούθησαν δύο εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Στην πρώτη εκδήλωση, ενημερώθηκε όλο το προσωπικό της εταιρείας, το οποίο συμμετείχε είτε με φυσική, είτε με διαδικτυακή παρουσία (πάνω από 2.000 άτομα), καθιστώντας τους εργαζόμενους το πρώτο κοινό στο οποίο αποκαλύφθηκε η νέα εταιρική εικόνα.

Η δεύτερη εκδήλωση έλαβε χώρα με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, συνεργατών και θεσμικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η κα Μαριάννα Λάτση, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ο νυν Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος καθώς και πρώην Πρόεδρος Θόδωρος Φέσσας, ο Βαγγέλης Μυτιληναίος, ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης, ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, ο Απόστολος Ταμβακάκης της EOS Capital Partners, κλπ. καθώς και ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των πέντε τελευταίων Προέδρων του Ομίλου σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση (Ευστάθιος Τσοτσορός, Ιωάννης Παπαθανασίου, Χρήστος Κομνηνός, Αναστάσιος Γιαννίτσης και Ευθύμιος Χριστοδούλου).

Παρουσιάστρια στις δύο εκδηλώσεις ήταν η γνωστή δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου, η οποία υπήρξε πολύ ενημερωμένη στα θέματα της ενέργειας, δημιουργώντας μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Σιάμιση μια ενδιαφέρουσα διάδραση επί σκηνής. Στην ομιλία του ο Προέδρος του ΔΣ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά των ανθρώπων του Ομίλου στη νέα αυτή εποχή.

Στην παρουσίαση του, ο κ. Σιάμισιης προέβη σε ιστορική αναδρομή της ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας του Ομίλου και των σημαντικών σταθμών κατά τη διάρκεια αυτής. Στη συνέχεια, προχώρησε σε αναλυτική αναφορά στη συνεισφορά του Ομίλου στην κοινωνία και την εθνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι αντιπροσωπεύει το 1% του ΑΕΠ και το 12% των εξαγωγών της χώρας. Ακολούθησε παρουσίαση των βασικών αξόνων του πλάνου μετασχηματισμού της εταιρείας, Vision 2025, για να καλέσει στη συνέχεια on stage τη διοικητική του ομάδα για τα εντυπωσιακά αποκαλυπτήρια της νέας εταιρικής ταυτότητας.

Η πρώτη ημέρα της νέας εταιρικής εικόνας του Ομίλου ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο “Future yard” , όπως συμβολικά ονομάστηκε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο εξωτερικός χώρος του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ο οποίος ήταν εντυπωσιακά φωτισμένος με τα νέα χρώματα της HELLENiQ ENERGY.