Σε απεργία αποφάσισε να προχωρήσει την Τετάρτη 28/9 και σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στις 12:00, η 5μελής Επιτροπή Ιατρών ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «η Αγία Σοφία».

Πιο αναλυτικά, κάλεσαν συλλόγους γονέων, σωματεία, άλλους φορείς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση “καθώς οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών”.

Βάσει στοιχείων που επικαλούνται, καταγράφονται ελλείψεις αναισθησιολογων, μικροβιολογων, τεχνολόγων, προσωπικού στο Αιματολογικο και το βιοχημικο τμήμα, στο Νευρολογικό, το Νευροχειρουργικό και το Καρδιολογικό, στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής και στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας. «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελλείψεις σε κάθε τμήμα, που συνειδητά η διοίκηση μας τις αποκρύπτει συγκαλύπτοντας την άσχημη κατάσταση που υπάρχει. Ζητάμε εκ νέου από τη διοίκηση ως εκλεγμένο επίσημο όργανο των ιατρών του νοσοκομείου μας να μας δώσει αναλυτικά τον αριθμό των υπηρετουντών ιατρών ( μόνιμων, επικουρικών κτλ) , τις βαθμίδες τους, τα κενά των μόνιμων θέσεων που υπάρχουν, πόσες από αυτές έχουν προκηρυχθεί» καταλήγει το δελτίο τύπου της 5μελους Επιτροπής Ιατρών ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «η Αγία Σοφία».