«Θα μιλήσει όπως πρέπει να μιλά ένας ηγέτης» τονίζει η Πελώνη.

Έτοιμος να σηκώσει το γάντι που πέταξε ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σχεδιάζει να απαντήσει με σκληρή γλώσσα και τεκμηριωμένα σε όλες τις αιτιάσεις που περιείχε το κακοστημένο σόου fake news κατά της Ελλάδας που έδωσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, δεν προτίθεται να κλιμακώσει περαιτέρω την μεγάλη ένταση, αλλά θα επιμείνει στην ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι της επικοινωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα, γεγονός που, όπως θα πει, αποτελεί και βούληση των δύο λαών που είναι υποχρεωμένοι από την γεωγραφία να είναι γείτονες.

Στην αποψινή ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει την απάντηση που πρέπει στον Ταγιπ Ερντογαν, τόνισε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως είπε η Αθήνα δεν υιοθετεί τους τόνους της τουρκικής πλευράς, δεν επιτίθεται, δεν μιλά για κλειστά κανάλια διαλόγου. «Δεν είμαστε αυτοί που απειλούν με αλλαγή συνόρων και συνθηκών, ούτε κάνουμε συστηματικό πόλεμο ψευδών ειδήσεων, είναι πολλά αυτά που έχουν μαζευτεί» πρόσθεσε η κ. Πελώνη.

Είπε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει όπως πρέπει να μιλάει ένας ηγέτης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ του διαλόγου καθώς είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών, αλλά ο διάλογος χρειάζεται δύο και δεν μπορεί να γίνει εκτός του πλαισίου της λογικής.

Η κ. Πελώνη σχολίασε πως τέτοια συστηματική κλιμάκωση από την τουρκική πλευρά δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια. Εκτίμησε ότι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό της ηγεσίας της γείτονος. Εξέφρασε την ελπίδα να μείνει σε επίπεδο ρητορικής.

Εξήγησε πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας μία  Τουρκία πιο κοντά στη δύση και την Ευρώπη. Η Τουρκία, τόνισε, δεν κρίνεται από εμάς, κρίνεται και από την ΕΕ και τους συμμάχους για τη συμπεριφορά της, όλοι γνωρίζουν πως το τελευταίο που χρειάζεται είναι μία νέα εστία έντασης στην περιοχή και ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο.