Τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν με έναν πύραυλο ξενοδοχείο στην κατεχόμενη πόλη, στη νότια Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, κατηγόρησαν σήμερα οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας. Το ένα από τα θύματα ήταν πρώην βουλευτής. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

«Σήμερα, γύρω στις 5.30, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν έναν πύραυλο στο ξενοδοχείο Play», δήλωσαν οι κατοχικές δυνάμεις.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια. Οι διασώστες αναζητούν ακόμη θύματα στα συντρίμμια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αξιωματούχος της τοπικής ρωσικής διοίκησης, ανέφερε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας “συμπαθών” φιλορώσος Ουκρανός, πρώην βουλευτής, ο Ολέξι Γιουράφκο.

Οι φιλορωσικές αρχές δήλωσαν ακόμη, ότι στο ξενοδοχείο διέμεναν δημοσιογράφοι ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Η ρωσική τηλεόραση RT μετέδωσε πλάνα από το πλήγμα στα οποία, όπως υποστηρίζει, φαίνεται η διάσωση ενός εικονολήπτη της από τα συντρίμμια.

Η πόλη της Χερσώνας πέρασε στον έλεγχο των Ρώσων στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την εισβολή. Είναι η μία από τις τέσσερις περιοχές όπου από την Παρασκευή διεξάγονται «δημοψηφίσματα» για την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσία.