Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο Βούλγαρων, μελών σπείρας που χρησιμοποιεί την μέθοδο Skimming για να υποκλέπτει στοιχεία τραπεζικών καρτών.

Οι αλλοδαποί, ηλικίας 51 και 36 ετών, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Ευόσμου και κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή σε βαθμό κακουργήματος, παρακώλυση λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες, που είχαν σκοπό την υποκλοπή δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών και την κατασκευή αντιγράφων καρτών – κλώνων, τοποθετούσαν έναν μηχανισμό παγίδευσης στον καρτο-υποδοχέα του ΑΤΜ, καθώς και ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα, το οποίο επικολλούσαν στο επάνω πλαστικό περίβλημα του ΑΤΜ για την καταγραφή του κωδικού PIN που πληκτρολογούσε ο κάτοχος της κάρτας κατά τη χρήση της (SKIMMING).

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε, ότι οι δύο Βούλγαροι στο διάστημα  16 – 18 Σεπτεμβρίου 2022, είχαν τοποθετήσει τρεις μηχανισμούς παγίδευσης σε ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστήματων σε περιοχές της Νεάπολης, του Ευόσμου και στη Χαριλάου, υποκλέπτοντας δεδομένα τουλάχιστον 665 τραπεζικών καρτών, οι οποίες και ακυρώθηκαν εγκαίρως από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, με την αποτραπείσα ζημία να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 665.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, προστατεύθηκε μεγάλος αριθμός κατόχων χρεωστικών/πιστωτικών καρτών από τη δημιουργία καρτών – κλώνων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.